Onzicht

Vanmiddag om 15:00 uur vond de lang verwachte vernissage plaats in galerie Onzicht, waar voor de gelegenheid een baar was neergezet om te benadrukken, dat de recente beperkende maatregelen ook deze culturele dwerg de kop dreigen te kosten, tenzij een KLM-achtig steunfonds nog redding brengt.

De twee menshoge doeken, feestelijk onthuld door burgemeester Boetelap, tonen duidelijk zoveel verwantschap in coloriet, lijntrekkerij en themakeuze, dat ze slechts aan één man c.q. vrouw c.q. transgender toegeschreven kunnen worden: de plaatselijke travestie-artiest Piem L., die al ruim tweeënveertig jaar vooraan weet te staan als er subsidies te verdelen, opdrachten binnen te slepen of voorzitterschappen van commissies te bezetten zijn.

Helaas was men in alle euforie over de heropening vergeten om de kunstrecensent van het plaatselijke sufferdje uit te nodigen, zodat extra gratis reclame ook nog eens in het afvoerputje verdween. De borrel na de ontbloting van de kunstwerken maakte echter veel goed, al speelde afstandelijkheid sommige aanwezigen parten.