No entry

‘Geen commentaar!’ brieste hij met een rood hoofd. Afgewezen blijkbaar. Of gewoon op de verkeerde dag van de maand aangeklopt? Waaróm toch de sterren niet eerst geraadpleegd. Dat had vernedering en schaamte gescheeld. Zelfs een beginnend astroloog had hem kunnen voorspellen, dat hij op
7 mei 2019 om 15:00 uur met Venus exact vierkant Saturnus (orb 2′) bij elke dame op een loden muur van onwil zou stoten.
Maar sommige figuren zijn te koppig. Ze denken liever aan een liedje om hun humeur op te krikken. Bijvoorbeeld aan Red House van Jimi Hendrix, die zong:

’Cause if my baby don’t love me no more,
I know her sister will!

En dat ging mijnheer Roodhoofd dus ook maar proberen.
Hij sloeg zijn stoute schoenen over zijn schouders en zette er de pas ferm in. Maar al snel kreeg hij spijt van de plaats van zijn schoenen wegens blaren op zijn rug en een pijnlijke striem op zijn schouder. Ook voelde hij hevig stekende blaren onder zijn voeten. Zweet gutste over zijn hele lichaam, migraine begon op te komen – met een bijpassend humeur. Zijn hoofd raakte vol verwensingen aan het adres van niemand in het bijzonder, want zichzelf van domheid beschuldigen kwam in zijn vocabularium noch woordenschat voor. Na rijp beraad zag hij zich genoodzaakt, de schoenen toch maar liever aan de daartoe geschapen voeten te doen en de heuvel te beklimmen, want de zus woonde aan gene zijde. Maar ja, de mens moge wikken, de sterren beschikken…

Na- in plaats van bijschrift: En dan te bedenken, dat het allemaal zo simpel begon. Andere plaatjes moest ik verbannen op last van Facebook. “Wie ze hebben wil die mag ze komen halen, vooral jonge mensen vinden ze wel fijn.” (Uit Boudewijn de Groot; testament)