Drone

Breaking news!

Een drone van Nederlandse makelij heeft in Nepalees hooggebergte een broccoliveld op film vastgelegd en bij toeval ontdekt, dat hier een invasie door aliens plaatsgevonden heeft, doordat hun omgevallen picknicktafel is achtergelaten. Ufologen speculeren al, of deze wezens misschien tweedimensionaal zijn, waardoor ze vanaf nu nóg moeilijker op te sporen zijn met de traditionele Hollywoodmethode. Ook gaan er geruchten, dat onze voorouders de lakens met deze platte wezens gedeeld zouden hebben, wat zowel het gebrek aan voorstellingsvermogen bij bepaalde gendragers zou verklaren als de uitvinding van de parachute.
In elk geval lijken de graanvelden veiliger nu, wat woordvoerders van de Vereniging voor Land-, Tuin- en Karbouw tot enthousiaste kreten heeft gebracht. De voorzitter van deze belangenvereniging waarschuwt echter, dat wat zegen voor het graan is, wel eens de doem voor de broccoli kon worden en hij vraagt de minister van Land en Tuinbonen om een geldelijke bijdrage voor een commissie van wijzende mannen, die het zaakje ter plekke moeten onderzoeken, waarbij op een sherpa meer of minder niet bespaard mag worden.

Nauwelijks was het bovenstaande bericht in de wereld, of iemand stuurde een kiekje naar de redactie, die bewijs zou vormen, dat de alien gesignaleerd was.
Natuurlijk koesteren wij jegens dergelijke ongevraagde assistentie de nodige scepsis en gereserveerdheid, maar het opmaakteam stelde op basis van details en verborgen meta-informatie onomwonden, dat hier van een vervalsing geen sprake kon zijn. Vandaar plaatsing van de foto.

Soms is men geneigd om te roepen: ‘Nou breekt mijn klomp!’ Want terwijl het opmaakteam mij trachtte te overtuigen om de foto van de alien te publiceren, kwam een ijlbode een envelop afgeven. Hierin bleek een usb-stick te zitten, die we met de nodige voorzichtigheid plaatsten in een daartoe apart opgestelde computer zonder verbinding met het lokale netwerk, maar voorzien van de nieuwste virusupdates, een firewall en liefst drie virusscanners, want door veel schade en een beetje schande waren we wereldwijs geworden.
Enfin, op de stick stonden één afbeelding en een Word-bestand met het volgende relaas: “Geachte Dames/heren, Ingesloten zend ik u een fotootje van het kleedje, dat in mijn badkamer ligt, zodat ik geen koude voeten krijg, als ik in bad wil. Dit kleedje was gisteravond nog helemaal intact geweven, zeg maar zoals aan de rechtse kant. Maar tot mijn schrik zag ik na de berichten over aliens vanochtend, dat er een merkwaardige plek links van het midden was gekomen, die er dus eerder niet was. Het kan geen schroeiplek zijn, want ik rook niet en er was ook geen lamp uit het plafond gevallen, terwijl zonlicht wel schuin in de badkamer kan schijnen, maar dat is alleen bij hoogzomer en dan nog is de warmte dan te weinig om een dergelijke plek te maken. Wilt u uw licht eens laten schijnen over dit merkwaardige verschijnsel? Mijn gevoel zegt, dat hier iets niet in de haak is.

U bij voorbaat dankend voor de te nemen moeite, verblijf ik met de meeste hoogachting,

Mevrouw Pauwels-Klompé

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019