Fake Nudes

Kunst moet prikkelen. Het ideale museum is dan ook gevuld met cactussen, egels en brandnetels. En met erotische afbeeldingen, al worden die op last van ziekenhuisdirecties, overheden of google nog wel eens verwijderd. Niet alleen musea verzamelen plaatjes die de zinnen prikkelen. Louis Paul Boon, die de Fenomenale Feminatheek  aanlegde (zie YouTube) en Robert van Gulik deden het ook. Enfin, genoeg geluld. Kunstwerkjes nu.

 

 

 

 

 

 

 

Links de preutse prent ‘Barbie-complex’, rechts een al wat rubensiaans vlammender ‘Vrouw in rood’. Hierna links een vrouwenfiguur, gebaseerd op vruchtbaarheidsgodinnen uit de oertijd zoals de Venus van Willensdorf, maar geboetseerd uit Friese klei.
Naast haar Matrixie, een moderne godin en trouw abonnee op De Kerfstok.

Uit de vriendinnenkring van Matrixie  hier Natyra, doll op buitensporigheid:


 

 

 

 

 

 

Om het mannelijke aspect van de schepping ook wat aandacht te geven, de sater Slabh die na een nachtje doorhalen op weg is naar zijn grot en halverwege door een broodnijdige paparazzo betrapt wordt. Die papa Razzo zal wel jaloers zijn geweest op het stokbroodje van Slabh.

 

 

 

En dan nu eindelijk bikini-loze naakten voor de ware connaisseur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Deze dames komen net van het wilde feest met de sater Slabh.
En nu we toch in het woud zijn…

… hier een moderne versie van de scene, waarin een listig vrouwtje aan haar nog argeloze man een appeltje voor de dorst aanbiedt, met in goed potjeslatijn de woorden: ‘Offero malum, bene esse cibum. Et erit omniscius.’ Vertaald: ‘hier, eet deze lekkere appel, dan word je net zo slim als ik.’ Want de vrouw had al gezien, ‘dat de appelboom goed was tot spijze, en dat hij een lust was voor de ogen, ja, een boom, die begeerlijk was om verstandig te maken; en zij nam van zijn vrucht en at; en zij gaf ook haar man met haar, en hij at.

Toen werden hun ogen geopend.’ En ze snapten, dat ze ooit dood zouden gaan en ze kenden op slag ook de drie andere edele waarheden. Oeps, daar kwam de naijverige Heere, die net nú zijn avondwandeling maakte en gein trapte met de wind. Hij was heel boos en onderwierp de stoute appeleters aan een kruisverhoor en riep zijn hulpje, een engel met een groot zwaard! Die verdreef het onbesuisde paar onverbiddelijk uit de hof. (Bron: Statenvertaling). Dus zie je net als Jantje appels hangen, o, als pruimen aan de boom, vlied de gaard en mijd de tuinman, rij dan snel naar Ispahaan.

Intussen in diezelfde Hof van Eden, waar de bezoeker van de tuinman in Ispahaan ook net zijn opwachting maakt.

 

 

 

 

 

En ondertussen ook nog eens in diezelfde Hof van Eden, maar van een dag eerder, Bamby, met verbazing aanschouwend al het overige vee en het kruipend gedierte en het gevogelte des hemels, maar ronduit met verbijstering gadeslaand hen die rechtop gingen en gegeten hadden van de boom Yggdrasil in het midden van het park, waarvan de vruchten toch uitdrukkelijk waren voorbehouden aan de wormen en de slang.

 


Saturdaynightmare

Just as BB King sings:
‘They call it stormy Monday
But Tuesday’s just as bad
Lord, and Wednesday’s worse
And Thursday’s all so bad
The eagle flies on Friday
Saturday I go out to play…’

 

 


And now, the end is here, the final curtain,
I’ll do, what I have to do,
although it makes
me quite uncertain.

I guess, what’s left to say
can only be:
‘Hey mister bartender,
one last beer, one bourbon, one scotch…’

 

 

En zoals in elk escapistisch universum is er voor bofkonten na de kroeg het bed. Of – voor sommige leden van de Kerfstok – de kooi. Al is dit betreden van de kooi niet bedoeld in de zin, die Huygens eraan geeft in zijn Scheeps-praet ten overlijden van Prins Maurits van Orange, waar Mouringh (de prins) ‘te koy was ekropen, en den endeloose slaep had zijn wacker oogh beslope.’

 

 

So now, time has come to present one more fake nude.
You can enjoy art while listening to music.

 

 

 

 

 

 

Waarbij de vraag rijst: valt het blote oog onder bloot?

 

 

 

En hoe zit het met bovenkleding met fotoprint?
Ben je bloot gekleed, als je die draagt?

 

 

 

 

 

 

© 2018 op alle afbeeldingen en tekst op deze pagina: Willem Venerius, behalve waar anders vermeld, zoals die van BB King